Cerita dating mak

""ahhh aku ada idea, apa kata aku buat-buat terlanggar tangan dia pastu bila terlanggar akan berubah menjadi main langgar-langgar, pastu kaappp..tangkap terus pegang tak lepas-lepas sampai 5 jam berikutnya"Dan ketahuilah korang semua, bahawa berpegangan tangan di antara lelaki dan perempuan yang bukan Muhrim itu berdosa hukumnya, dan segala yang berlaku sewaktu zaman kebodohan itu hanyalah satu kebodohan yang nyata.Masa korang muda-muda belia dulu aku pasti korang pernah mengalami sindrom rindu-rinduan dan cintan-cintan bodo ni.Aku terkecuali dalam hal ni sebab dulu aku mat rock, so cerita-cerita ni takde kena mengena dengan aku.Tiket wayang masa tu, paling murah harga RM 20.00/2 seats, belum lagi campur duit nak beli popcorn dan air yang harga dia RM9.90 per combo pax. Akhirnya aku dapat ilham, aku call bapak aku mintak tolong bank in RM50 dalam maybank aku.Jadi modal tengok wayang adalah RM29.90, sedangkan duit dalam poket tinggal lah merah sekeping. Bapak aku setuju tapi dengan syarat kena tunggu sejam, sebab dia ada hal nak selesaikan sebelum pergi bank. Dari kedai tilam Getha ke Jusco, pusing balik gi tengok kedai jual baju kartun, pusing lagi masuk kedai jam Tag Heuer, konon-konon macam aku kaya sangat la, nak tunjuk kat awek yang aku ade high taste, tau branded item kan... Akhirnya Aini memakai seluar jeans dengan sehelai baju t-shirt berjenama yang baru dibelinya. Slow-slow nanti aku harap family aku dapat terima, tak boleh la terlalu sudden...lagipun kau tau la, mulut orang kita, mesti ramai yang berbunyi kalau aku balik kampung macam sekarang," Aini menjuih bibir. Lagipun lauk-lauk makanan sudah banyak yang dari pagi. sebab aku tengok dah kerap sangat kau keluar dating aje," terang Tina. Nanti diorang tak ada barulah waktu tu nak menyesal," kata Tina sugul.

Bukan Mee je dia ada nasik jugak macam yang kitorang makan tu. Sebelum keluar dating, aku check la wallet aku, nak pergi dating nih, mestilah kena bawak duit, kalau tak bawak duit, takkan aku nak bayar makan dengan acara stripper? Tapi masa tu, aku selak-selak wallet ada RM30.00, isi minyak motor RM8.00, budget makan foodcourt RM12.00 per couple.belen ada la tinggal RM10.00, habis tu korang rasa macam mana aku nak bayar tiket wayang? "Setakat ni Alhamdulillah..sihat aje, " balas Aini."Cuma aku risau la ayah aku tu, duk terbatuk-batuk. "Itulah..just nak bagitau kau la, sebab aku dah kenal kau lama dan kau pun tau, aku dah lama tak ada bapak ni.tak anggap bapak tiri tu bapak aku....sementara diorang ada ni..... Tina sedar perubahan tiba-tiba Aini, silapnya kerana tiba-tiba mengeluarkan nasihat di kala waktu yang salah. Dari jauh nampak kelibat Razak dan di sebelahnya ada Hamid. "Sori, sori, sori, tadi ada hal sikit dengan study group kitorang," beritahu Razak. "Ala, takpe, takpe, sebab memang this is our mistake, tiket wayang kita hari ni, I belanja! " Aini meneguk air teh o ais yang hampir cair aisnya. Nak tau kat mana lagi Restoran ni ada sila tanya Encik Gugel ye. Dah lama aku tak menulis pasal benda-benda karut ni.Razak dikhabarkan seorang playboy yang hanya mahu melukakan hati gadis-gadis sama Universiti. Matanya yang sedikit bercelak membuatkan wajahnya jadi penuh pesona. Aini pun bukan main tahan lagi bersiap sedia nak keluar dengan Razak. Tidak sangka juga Tina bila Aini mula sedikit berani bergaya selepas berkenalan dengan Razak. Kalau ada pun yang datang, semuanya mahu pekena pisang goreng panas dengan teh tarik. Aini di sebelahnya resah kerana hampir setengah jam mereka menunggu Razak. Kalau aku la, dah lama dah aku carik lain," Tina mencemuh. "Alah kau ni Na, takkan la sebab dia terlambat sikit ni pun kau nak suruh aku cari lain? "Orang ada rupa sikit mesti ramai yang dengki, reka-reka cerita," fikir Aini nak menyedapkan hati bila baru nak mengenali Razak. Melayu." Lagipun dia tau yang Tina memang nak ikut. Tina mengeluarkan compact powder lalu ditenung matanya. Come on Na, kau takkan tak tau bukan senang nak tekel orang macam Razak tu, kan? Tina menghembuskan nafas kerana dirinya sudah bosan menunggu. Rasa bersalah pun ada kerana mengajak Tina keluar hari tu tapi dia hendak tunjukkan pada Tina, rakan baiknya, yang Razak tidaklah seburuk yang mereka sangka selama ini.

Leave a Reply